Кошик
654 відгуків

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (68) 656-06-06
+380 (66) 585-78-07
+380 (67) 977-03-63
вул. Вікентія Хвойки, 21, офіс 158, Київ, Україна
Кошик
SPECLAMP

Підбір бактерицидних опромінювачів і рецеркуляторов. Категорії і типи приміщень медичних установ і підприємств харчової промисловості

Підбір бактерицидних опромінювачів і рецеркуляторов. Категорії і типи приміщень медичних установ і підприємств харчової промисловості

При підборі опромінювачів , рециркуляторов та іншої бактерицидної техніки необхідно знати категорію приміщень в залежності від рівня бактерицидної ефективності та об'ємної дози бактерицидної УФ випромінювання (Дж/м3).

Категорії приміщень в медичних установах і на підприємствах харчової промисловості в залежності від рівня бактерицидної ефективності не збігаються. Наприклад, при бактерицидній ефективності 85%:

  • на підприємствах харчової промисловості — це 3 категорія приміщень,
  • а в медустановах — це 5 категорія.

Категорії та переліки приміщень медичних установ і підприємств харчової промисловості в залежності від необхідного рівня бактерицидної ефективності (%) і об'ємної дози опромінення Нv (Дж/м3) для санітарно-показового мікроорганізму Staphylococcus Aureus.

Бакт. ефектив-ність

Об'ємна доза Нv Медичні установи Харчова промисловість
Категорія Типи приміщень Категорія Типи приміщень
99,9% 385 Дж/м3 I

Операційні

Передопераційні

Пологові

Стерильні зони ЦСО

Дитячі палати пологових будинків

Палати для недоношених та травмованих дітей

-  
99,9% 256 Дж/м3 II

Перев'язувальні

Кімнати стерилізації та пастеризації грудного молока

Палати і відділення иммунноослабленных хворих

Палати реанімаційних відділень

Приміщення нестерильних зон ЦСО

Бактеріологічні та вірусологічні лабораторії

Станції переливання крові

Фармацевтичні цеху

I Цеху з виробництва харчових продуктів:

ковбас та ковбасних виробів

м'ясних і рибних виробів

консервування рибних, м'ясних, овочевих і фруктових виробів

молока і молочних продуктів при відкритому технологічному процесі

кондитерських виробів

з приготування заквасок

напівфабрикатів

пивобезалкогольної продукції

м'ясних, рибних і овочевих напівфабрикатів

продуктів дитячого харчування

95% 167 Дж/м3 III

Палати

Кабінети та інші приміщення ЛПЗ (не включені до 1 і 2 категорії)

II Приміщення фасування готових швидкопсувних продуктів
90% 130 Дж/м3 IV

Дитячі ігрові кімнати

Шкільні класи

Побутові приміщення промислових і громадських будівель з великим скупченням людей при тривалому перебуванні

   
85% 105 Дж/м3 V

Курильні кімнати

Громадські туалети і сходові майданчики приміщень ЛПЗ

III

Приміщення по переробці сировини

Цеху по приготуванню гарячих і холодних страв

Торгові зали підприємств громадського харчування і торгівлі

Миття і зберігання посуду і тари для консервування

80% 90 Дж/м3 -   IV Складські приміщення з температурою повітря не нижче 10°С

Довідкові дані наведені у таблиці можна застосовувати для розрахунків знезараження та підбору бактерицидних опромінювачів, рециркуляторов, бактерицидних ламп, пристроїв, апаратів та іншого бактерицидної техніки, необхідної для знезараження повітря і поверхонь в різних приміщеннях

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner